Kwaliteit van Leven & Lifestyle
Abonneren

Direct op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op deze website?

Inloggen?

Alleen als u wilt reageren op artikelen dient u eerst ingelogd te zijn. Natuurlijk worden uw gegevens nooit aan anderen bekend gemaakt!

Ga direct naar
U vindt WSA Research ook op
Landelijke Meldpunt Zorg onder vuur

Het door het Miisterie van VWS geopende Landelijk Meldpunt Zorg (LMZ) is in het leven geroepen om klachten over 'de zorg'in Nederland te melden waar geen gehoor voor wordt gevonden bij de zorgverlener en/of ook niet bij de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ). Eventueel anoniem. De bedoeling is, dat de enige instantie in Nederland die er iets mee moet doen (IGZ), er ook iets mee doet! Het LMZ maakt dagelijks(!) een overzicht van de klachten, waar beschikbaar met vermelding van de naam / namen van de zorgverleners, en stuurt dat naar de IGZ.

Wie dan bijhoudt wat er met de klachten gebeurt is niet duidelijk. Feit blijft, dat het Ministerie van VWS kan weten hoeveel en welke klachten er zijn, en kan controleren of er tot tevredenheid van de klager daadwerkelijk iets mee wordt gedaan of dat de klacht ongegrond blijkt.

De KNMG uit kritiek op de gevolgde werkwijze van het LMZ.  Drie problemen: "Dit gebeurt zonder schriftelijke machtiging van de klager en zonder voorafgaande verificatie van de klacht. Ook is geen correctieregeling getroffen.".

Kennelijk mist de KNMG de visie en missie van het LMZ!Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld